Desert budincuta in foi fragede

de trifadalia in Prajituri, 5 Mar 2019 | 2444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:pentru foi
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr untura
    • 1 ou
    • 1/2 praf de copt
    • sare
    Ingrediente crema:
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 pachete de budinca de vanilie
    • 500 gr smantana cu 20% grasime
    • 1 pachet de zahar vaniliat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budincuta in foi fragede:

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. 

Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura. Se adauga oul si smantana si se amesteca pana la obtinerea unui aluat numai bun de intins. Se imparte aluatul obtinut in doua si se intinde pe rand fiecare foaie. 

Budinca facuta si racita se amesteca cu mixerul cu smantana, punand cate putina smantana peste budinca si amestecand sa se incorporeze foarte bine una cu alta. Crema obtinuta se adauga peste prima foaie intinsa in tava, se pune a doua foaie intinsa si se coace timp de 40 de minute, la 150 grade celsius. 

Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budincuta in foi fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura