Desert chec cu visine

de trifadalia in Prajituri, 27 Iun 2018 | 2509 vizualizari

 

Visinele se spala, se curata de codite si li se scot samburii. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Este foarte important sa scapam de zeama in exces.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 esente de vanilie
  • 800 gr de visine
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu visine:

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare.

Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul topit si racit. Cu ajutorul unei palete se incorporeaza manual, apoi treptat si faina cernuta si coaja de lamaie. Se adauga jumatate din visine in aluat pentru a fi in toata suprafata checului aceste minunate fructe acrisoare.

Se iau doua tavi de chec, se tapeteaza cu hartie de copt sau unse cu unt si faina, se asaza compozitia amestecata cu jumatate din cantitatea de visine. Restul de visine ramase se impart in 2. O parte se presara deasupra si se imping in jos cu degetul, iar ultimele se lasa la suprafata checului.

Se pune la copt pentru 35-40 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa coacere, se scoate checul din forma si i se indeparteaza hartia de copt. Se lasa la racorit pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar, apoi se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu fondant de visine