Desert cornulete fragede cu rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Sep 2016 | 33981 vizualizari

 

Cornulete a la Adinuta San :) Ea se lauda ca-s fragede, eu o aprob afirmativ.....usor de facut, fara prea mari batai de cap si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri cu untura
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri otet
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde sa obtinem un aluat care se poate intinde
  • rahat pentru umplut
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu rahat:

Intr-un castron punem untura, zaharul, praful de copt, otetul si apa, omogenizam apoi adaugam faina cernuta. Framantam un aluat care se poate intinde cu usurinta, nu trebuie sa fie foarte tare. Presaram faina pe blatul de lucru, intindem aluatul cu sucitorul si apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, il impartim in 8 parti, apoi asezam cate o bucatica de rahat pe fiecare triunghi. Rulam cornuletele de la baza spre varf. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si asezam cornuletele, apoi dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la 180 de grade, pana incep sa se rumeneasca usor. Se scot din tava si se tavalesc prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]