Aluat: Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald.
Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg unt topit. Se toarna acest amestec peste aluatul pregatit mai devreme si amestecati. Incorporati treptat toata faina si framantati 10 minute. Se lasa la crescut 1-2 ore (eu l-am tinut 1 ora si 30 minute).
Umplutura cu mac: Macinati macul. Fierbeti 125 ml lapte cu 5 lg zahar, apoi adaugati macul si untul. Luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.
Umplutura de nuca: Macinati nuca. In alta cratita, fierbeti 5 lg lapte cu 150 g zahar, apoi adaugati nuca macinata. Luati cratita de pe foc si adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.
Impartit aluatul in 2 bucati. Faceti doua rulouri, unul cu mac, unul cu nuca, le impletiti si faceti o coronita. Taiati pe mijlocul fiecarei impletituri si ungeti cu un galbenus de ou.Tineti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 40 minute.
Incercati cu un bat de frigarui.