Desert cozonac rotund cu nutella

de Tabita _ in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 3519 vizualizari

 

Cozonac gustos si pufos ce dispare repede. :)
"aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri drojdie uscata ( 2x 7 g)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei + unt topit
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita sare ulei

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac rotund cu nutella:

Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.
Lasam 10 minute.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala.
Untul topit il amestecam cu uleiul.
Intr-un bol mare punem faina.
Facem o gropita in faina si punem maiaua.
Adaugam laptele, ouale, sarea.
Apoi adaugam zaharul vanilat.
Din toate formam un aluat moale, lipicios, usor elastic.
Adaugam smantana. Apoi adugam untul cu uleiul si le incorporam bine.
Framantam, acoperim bolul cu folie de plastic.
Lasam la loc cald minim 1 1/2 h.
Ungem cu ulei blatul de lucru.
Framantam 20-30 minute.
Am adaugat cate putin ulei pe blatul de lucru pentru a nu se lipi.
Am impartit in 6 gramajoare.
Am intins din fiecare cate o foaie am uns-o cu nutella.
Am rulat.
Dupa ce am terninat fiecare bucata de umplut, le-am asezat in tava una langa alta cu partea rulata in sus.
Am lasat inca 30 de minute sa se mai odihneasca si sa mai creasca.
Apoi am uns cu galbenus amestecat cu lapte si zahar.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 1 h. Dupa 45 de minute am redus temperatura la 170°C.
Se poate incerca cu scobitoarea daca e gata.
Se lasa sa se mai raceasca.
Apoi se taie sau se rupe. :)

TIPS-URI

1

Se cerne faina inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac rotund cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera