Desert crema de portocale, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 3986 vizualizari

 

Această rețetă face parte tot din seria "prea multe portocale în casă"... De această dată am făcut o cremă la pahar, dulce, naturală, foarte aromată, care să înlocuiască budincile sintetice la pungă, din comerț. Este foarte rapidă, ușor de făcut și absolut naturală.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit două porții enorme, în două cupe generoase pentru  înghețată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • 1 portocală
  • 150 ml lapte dulce, fiert
  • 75 grame de zahăr tos
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 linguri încărcate de făină albă
  • 2 ouă
  • Pentru decor:
  • 2-3 felii de portocală
  • ciocolată
  • fructe din dulceață
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de portocale, la pahar:

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.

Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până iese un amestec omogen.

În compoziție se adaugă coaja răzuită a portocalei, zeama ei, smântâna și laptele. Se omogenizează bine compoziția și se dă cratița pe aragaz, la foc mic. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.

Se ia cratița de pe foc și se amestecă mereu, ca să nu se formeze crustă.

Când crema de portocale se mai răcorește, se toarnă în pahare și se decorează cu fructe din dulceață, ciocolată răzuită sau tăiată bucățele, felii de portocale...

TIPS-URI

1

Spălați bine portocala, înainte să o răzuiți, cu apă caldă și bicarbonat de sodiu.

2

În loc de făină, puteți folosi amidon alimentar, dar într-o cantitate mai mică (două linguri rase), pentru ca acesta se îngroașă mai repede și mai ușor.

3

Faceți crema la foc mic, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Când puneți compoziția pe foc, amestecați întruna, ca să nu se prindă de fundul cratiței. Oricum, nu durează mult.

5

După ce s-a îngroșat crema, amestecați din când în când, ca să nu se formeze crustă.

6

Dacă vreți să o decorați a doua zi, puneți o folie de plastic direct pe cremă, ca să nu formeze pojghiță deasupra și țineți-o la frigider.

7

Crema se poate turna în pahare în straturi, intercalate de fructe din dulceață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de portocale, la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RODIMUR 1

04.02.2018, 20:46

Așa este, Cristinuța! Mulțumesc frumos!

oanapl 1

05.02.2018, 21:55

Ce aromată și bună este!

RODIMUR 1

05.02.2018, 22:53

Mulțumesc frumos, Oana! Este într-adevăr foarte aromată, sănătoasă și naturală...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate