Desert croissante

de madi_marin in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 2291 vizualizari

 

,, aluaturi de casa,,
 
Este prima dată când fac aceste croissante. Reţeta am găsit-o pe Youtube. Aluatul nu este unul complicat de pregătit, iar croissantele sunt crocante la exterior şi pufoase la interior.
 

 

INGREDIENTE

10 croissante :

  • 270 g făină + extra
  • 7 g drojdie uscată
  • 30 g unt topit şi răcorit
  • 30 g zahăr
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt rece
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante:

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat care se lasă la crescut pentru 1 oră şi 30 de minute.

Se întinde aluatul cu un sucitor pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi deasupra se rade untul tare. Se împătureşte în 3, apoi se întinde dreptunghiul obţinut iar cu sucitorul. Se împătureşte de data asta în 4 şi se dă la frigider pentru 1 oră.

După ce a stat la rece se întinde din nou , se împătureşte în 4 şi se dă la frigider pentru încă o oră.

Se scoate pe blat , se întinde în foaie dreptunghiulară groasă de jumătate de centimetru. Se taie triunghiuri. Fiecare triunghi se crestează la jumătatea bazei, apoi se rulează. Se pun la crescut pentru 30 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pot unge cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc la 180 grade timp de  20 de minute. cu ventilaţie şi căldură sus/jos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor