Aceasta reteta este preferata mea in materie de creme desert si poarta semnatura sotului.
- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca .
- Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine; batem frisca tare si le amestecam.
- facem cafeaua espresso si o lasam sa se raceasca putin.
- Imbibam biscuitii in cafea ( atentie, nu mult ca apoi crema va lasa lichid) Asezam biscuitii deasupra cremei racite din vas (cca 2 straturi) iar deasupra punem spuma din frisca si albusuri. Secretul este sa fie bine batute, altfel va lasa lichid. Dam totul la frigider la rece. La servire pudram cu cacao sau razuim ciocolata.
- Pofta mare
1
La servire crema nu iese ff tare. E mai moale dar e fff buna la gust. Sa nu va ingrijorati ca asa trebuie sa iasa, mai moale ca o budinca normala.