Introducerea consta introducerea linguritei in desert, o procedura foarte simpla si la indemana celor pofticiosi :))))))))))
Pentru acest Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar ai nevoie de urmatoarele ingrediente: compot piersici, ciocolata, smantana, lapte condensat, piscoturi, cirese amare.
Cum se prepara Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar
Am folosit niste forme speciale pt. deserturi de acest gen, dar se port pune si in pahare, mai mici sau mai mari in functie de cate portii aveti nevoie. Piersicile din compot le-am scurs de zeama si le-am taiat cubulete mici. Am taiat cubulete mici si resturile de blat.
Crema alba : Intr-un castron de inox am pus ciocolata alba si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se raceasca compozitia. Apoi am incorporat si mascarponele, mixand cca 2-3 min. Am impartit crema in cele 17 forme, apoi am pus bucatele de piersica. Am dat la frigider pana am facut a doua crema.
Crema neagra :Intr-un castron de inox am pus ciocolata neagra si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida.Am luat de pe baia de abur castronul si l-am lasat cca 10 min. Am scos formele de la frigider, am turnat in ele crema de ciocolata neagra, am adaugat bucatele de blat si bucatele de piersica. Am bagat la frigider pentru cateva ore .
Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu laptele condensat, le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am pus intr-un posh frisca , am scos formele de la frigider si le-am ornat cu frisca, am presarat ''viermusi'' de ciocolata si am pus si cate o cireasa amara ( am avut la congelator).
Incearca si reteta de Desert la pahar cu cocos si mango, absolut delicios sau reteta rapida de Prajitura la pahar.
Iti recomandam si acest Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone, un deliciu dulce-acrisor.
1
daca vreti sa va iasa straturile delimitate, de fiecare data cand puneti un strat de crema lasati la frigider pana se intareste bine, eu mi-am dorit un pic denivelat, asa ca n-am lasat sa se intareasca bine