Desert fursecuri cu ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 10 Feb 2019 | 3547 vizualizari

 

Cui îi place ciocolata, sigur apreciază și fursecurile cu ciocolată... Asta mi-am zis, zilele trecute când pe lângă fursecurile cu lămâie am decis să fac și câteva cu ciocolată. A fost o idee foarte bună, așa că apoi ne-am delectat diminețile, la cafea, cu fursecuri pe alese...
Din ingredientele de mai jos am făcut 54 de fursecuri cu ciocolată, albă și neagră, cam 5 bucăți/porție.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider, să se întărească.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 2 ouă
  • 350 grame de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurițe de esență de rom
  • 1 linguriță de coajă răzuită de lime
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj albă
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră
  • 1-2 linguri de zahăr pudră (opțional)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ciocolata:

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare.

Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul  (care este moale, dens și lipicios) și se pune într-o pungă alimentară de unică folosință. Se aplatizează aluatul, ca să se întărească mai repede la rece și se ține la frigider timp de cel puțin o oră.

După ce s-a răcit/întărit, se scoate din frigider o jumătate din cantitatea de aluat, se porționează în bucățele de mărimea unei nuci, se fac biluțe și se pun, aplatizate, pe hârtia de copt întinsă în tavă.

Se decorează fursecurile cu ”cioburi” (”colțuri”) de ciocolată albă și neagră, tăiate dinainte. Bucățelele de ciocolată trebuie înfipte în fursecuri, nu doar presărate.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.

Se procedează la fel cu cealaltă jumătate de aluat din frigider.

Când fursecurile sunt rumenite la bază, se scot din cuptor și se transferă pe un platou. Cine vrea, le poate decora cu zahăr pudră, dar ciocolata constituie deja un decor suficient. Din cele două tăvi de fursecuri, eu am decorat cu zahăr pudră numai o jumătate din ele.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

Puteți folosi coajă răzuită de lămâie, dar aveți grijă să fie bio.

3

Chiar dacă aluatul este moale și lipicios, el se va întări la frigider și va fi ușor de modelat.

4

Nu adăugați mai multă făină pentru că în acest caz fursecurile vor fi uscate, tari și înecăcioase.

5

Aluatul se poate prepara chiar cu o zi înainte și va sta foarte bine în frigider, până ce veți avea timp să preparați fursecurile.

6

Păstrați fursecurile într-un recipient închis ermetic, ca să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]