Desert fursecuri fragede cu unt

de oanapl in Dulciuri, 4 Ian 2021 | 3047 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Această rețetă se mai numește și rețeta de fursecuri  fragede cu unt 3 2 1, după cantitatea de făină, unt și zahăr care se folosește.
M-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. E un aluat care se lucrează destul de greu, deoarece este molicel și se rupe ușor. Oricât ați fi de tentate să mai adăugați făină, nu o faceți dacă doriți să obțineți niște fursecuri fragede și absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină albă
  • 200 g unt moale cu min 80% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • -pentru ornat:
  • creioane colorate Dr. Oetker
  • 200 g unt moale cu min 80% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • -pentru ornat:
  • creioane colorate Dr. Oetker
Portii: 47
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu unt:

Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie.
Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă. 

Se apasă aluatul cu mâna într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru 30 de minute.
După ce s-a mai întărit, se întinde în foaie subțire de cca 3-4 mm grosime. Blatul de lucru trebuie înfăinat foarte bine, la fel și sucitorul și suprafața aluatului (are tendința de a se lipi și rupe). Cu puțină grijă se întinde foaia și se decupează.
Se adună marginile ramase și se așează în castron și se dă castronul la rece 5 minute și se întinde din nou aluatul și se decupează.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se transferă în ele aluatul. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 8-9 minute, având grijă să nu se rumenească și să rămână cât mai albe cu putință.

După ce se răcesc complet se decorează, după imaginație, cu creioane cu pastă de zahăr sau cu ciocolată topită pe baie de aburi.
Aceste fursecuri fragede cu unt sunt delicioase după o zi, timp în care devin și mai fragede. Pot fi păstrate și 2 săptămani în cămară, în cutii de carton închise.

TIPS-URI

1

Este important ca untul să fie gras (min. 80%) și să fie moale, scos din frigider cu măcar 1-2 ore înainte.

2

Aluaturile fragede NU se mixează pentru că nu dorim să se creeze rețeaua de gluten din făină, rețetă care le face elastice și gumoase. Aluatul este unul moale, cremos. Oricât vă bate gândul să mai puneți făină… NU o faceți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de branza si visine