Desert gogosi choux

de Meea in Dulciuri, 22 Iun 2020 | 2363 vizualizari

 

Un pic ciudat titlul? Sincer, habar n-am cum să le numesc! Rețeta de bază este cea a eclerelor, dar le-am făcut sub formă de gogoși și parcă sunt și mai bune, ha!  Gogoașa este făcută din choux, umplută cu cremă de gălbenușuri și glazurată cu ciocolată. D I V I N! Partea amuzantă la această rețetă este mometul în care umpli choux-urile cu cremă. Vei vedea în rețetă că trebuie să „injectezi” choux-urile cu cremă și se vor umfla de parcă am pus botox, haha! Ce să mai spun? Sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 ml apă
  • 70 g unt
  • 50 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 ouă
  • sare
  • Ingrediente cremă:
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • Ingrediente decor:
  • ciocolată topită
  • pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi choux:

Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.  

     Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe pereții vasului. Oprim focul. Lăsăm la răcit. Peste aluatul răcit punem ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Va rezulta un aluat lipicios. Turnăm aluatul într-un poș și formăm gogoși cu diametru de aprox. 8 cm. pe hârtia de copt.

       Punem choux-urile în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 25-30 min. În primele 15-20 de minute, nu deschidem deloc ușa cuptorului, pentru că se vor lăsa. Ele trebuie să crească și să fie ușor rumenite.  

Crema: Gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele le punem pe foc mic. Amestecăm continuu, până când amestecul s-a îngroșat ca o budincă. Lăsăm la răcit. Punem untul (la temperatura camerei) peste cremă, adăugat în cubulețe și mixat bine după fiecare adăugare. Înțepăm cu un cuțit gogoșile și cu ajutorul unui poș cu vârf subțire umplem choux-urile cu cremă.Mai punem un strat de cremă și pe deasupra, pudrăm cu alune și glazurăm cu ciocolată topită. Delicios, nu?  

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi choux" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure