Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide

de Adi in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 80111 vizualizari

 


Azi am poftit la Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide, iar Meri mi-a dat indicatii precise cum sa le fac.
Am facut din cele rapide care se toarna cu lingura in ulei incins.
Au iesit foarte bune si au mers de minune servite cu sana.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide:

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.

Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.

Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.

Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.

Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.

Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe servetele de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.

Sa incercati si gogosi de postgogosi umplute cu ciocolata sau cu dulceata. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca gogosile sa nu inghita mult ulei si sa devina gretoase, focul trebuie sa fie undeva intre mediu spre maxim, iar pe parcurs se mai diminueaza intensitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme