Inspirat de Rocsi. Foarte buna.
Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.
Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.
Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.
Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, oul si zaharul vanilat.
Se intinde foaia pe blatul de lucru si se netezsste cu sucitorul.
Se imparte in trei din ochi si partile laterale se taie fasii.
Se pune pe mijloc umplutura de branza si de mere.
Se inchide capatul si se impletesc fasiile una din dreapta, una din stanga pana se termina.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu galbenus de ou.
Se introduce in cuptrul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.
Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita cu un prosop gros.
Se feliaza rece si se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!