Desert la pahar cu crema caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 1 Oct 2019 | 2578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200-220 g biscuiti cu cacao (maruntiti, asa i-am cumparat)
  • 100 g unt
  • Crema caramel:
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 varf cutit sare
  • 50 g unt
  • Ornat:
  • 1/2 baton ciocolata cu caramel si arahide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu crema caramel:

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.

Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc, adaugati putin cate putin, laptele cu amidonul si amestecati. Puneti din nou pe aragaz, adaugati putina sare si fierbeti 10-15 minute (la inceput la foc mic, pana se dizolva caramelul, iar apoi la foc mai mare, amestecand in tot acest timp).

Se pune crema in fiecare pahar (puteti pune cate o lingura in fiecare, apoi adaugati restul in mod egal, pentru a avea aceeasi cantitate de crema). Se poate decora cu restul de biscuiti (cu unt topit) si jumatate din batonul de ciocolata maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele de salcam