Desert negresa cu bile de ricotta si cocos

de Adele in Prajituri, 14 Mar 2017 | 2911 vizualizari

 

Recunosc mai mare titlu decat sa o pregatesti 😊😊😆👌

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • un praf de copt
  • aroma de vanilie.
  •  bile albe:
  • 100 gr ricotta
  • 50-60 gr faina de cocos
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • decor
  • glazura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu bile de ricotta si cocos:

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si racit, se adauga faina, amidonul de porumb si praful de copt, se incorporeaza bine, esenta de vanile si la final, albusurile spuma. Intr-un vas, se amesteca ricotta cu putin zahar pudra, nuca de cocos si fulgii de ciocolata, se formeaza bilute potrivite.

Intr-o tava tapetata, se asaza un strat de compozitie, in ordinea dorita se pun bilele si restul de compozitie . Se da la cuptor, la 180° C, pentru 25-30 minute.

Prajitura racita se decoreaza cu glazura sau simplu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata, puteti folosi cacao amara cam 100 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu bile de ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu portocale, nuci si stafide