Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii ca e mai sanatoasa. Prajitura asta se face tare usor, dar imediat am si savurat-o! Este foarte buna, aromata, iar dulceata de afine ii da un gust aparte! Chiar ne-a placut mult si va recomand sa o incercati si voi!
Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le adaugati treptat. Mixati pana sunt bine incorporate. La final adaugati esenta de rom.
Umplutura: Mixati mascarponele cu indulcitorul, apoi adaugati oul, esenta de rom si le incorporati bine. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/20 cm. Turnati 3/4 din compozitia de aluat, o nivelati. Umplutura o puneti din loc in loc cu o lingura, iar peste, dulceata de afine. Turnati restul de aluat deasupra.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!
Pofta buna!