Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise

de anca_rm in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 4863 vizualizari

 

Retetele copilariei sunt atat de bune si gustoase, mai ales dupa ce se fragezesc putin. Se pot umple cu ce doriti, dar mie imi place combinatie clasica.

 

INGREDIENTE

  • Pt coji:
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 ml ulei
  • 1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 500-550 gr faina
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca
  • 370 ml gem de caise
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • esenta rom (dupa gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise:

Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.

Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi. Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale, zaharul, esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.

Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.

Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pralina-Ciocolata