Desert papanasi moldovenesti

de Bunica in Dulciuri, 5 Feb 2021 | 3574 vizualizari

 

Papanasii moldovenesti ,un preparat foarte apreciat!Nu am auzit vreo persoana sa spuna ca nu-i plac papanasii.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. branza proaspata de vaci
  • 6 oua
  • 500 g, faina
  • 50 g. zahar brun
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 150 g. gris
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru servit
  • smantana
  • dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi moldovenesti:

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.

 Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.

Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.

Se modeleaza inele groase si cate o bila pentru fiecare inel si se prajesc i.

Uleiul trebuie sa fie incins cand se pun inelele,apoi se reduce focul la mediu ,pentru a nu ramane inelul crud la mijloc.

Se servesc cu smantana si dulceata preferata.

Eu i-am servit cu smantana si dulceata de cirese amare.

TIPS-URI

1

Branza trebuie bine scursa de zer.

2

Aluatul sa fie lasat sa se odihneasca 20-30 minute.

3

Faina sa fie cernuta pentru a se aera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet