Desert pasca cu branza si smantana

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2018 | 4572 vizualizari

 

Cu ocazia Pastelui de anul acesta am facut o noua reteta de pască: cu aluat dulce si cu o umplutura delicioasa si cremoasa din branza si smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/pasca-cu-branza-si-smantana-3.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 5 cl de lapte caldut
  • 2 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 70 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza cremoasa de vaci
  • 15 cl smantana grasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom sau esenta de rom
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala

1 galbenus de ou

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si smantana:

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul.

Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat.

Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted.

Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura : Se freaca branza cu zaharurile.

Adaugam ouale intregi,smantana, faina, coaja de portocala, romul si amestecam bine.

La urma punem stafidele.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma (cu pereti detasabili de 21 cm) unsa.

Se toarna deasupra compozitia de branza, se egalizeaza marginile.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat si stafide si se unge cu galbenusul batut.

Dati la cuptor la 180°C pentru 50 de minute- verificati cu un cutit, lama trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise