Desert placinta impletita cu mere si stafide

de Oana in Dulciuri, 23 Oct 2017 | 44723 vizualizari

 

Azi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550-600 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 sfert de lingurita sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide hidratate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ou pentru uns placinta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta impletita cu mere si stafide:

Aluat: Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc de maini.
Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


Umplutura: Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.
Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.
Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.


Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua.
Intinde o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taie oblic lateralele aluatului.
Pune jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra. Fa la fel cu a doua bucata de aluat.
Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.
Placintele vor sta la cuptor, la 180 de grade C, cam 30-40 de minute.
Lasa-le putin la racit si pudreaza-le cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta impletita cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

26.10.2017, 12:23

Rocsi

Oana 1

26.10.2017, 12:23

Ma bucur ca va place!

Sidy 1

24.09.2021, 14:01

Waw ce frumos miroase la tine in bucatarie...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci deliciosi