Desert prajitura cu cirese si rubarba

de mirela0911 in Prajituri, 17 Iun 2018 | 4684 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul cireselor si am luat si rubarba, am zis sa fac o prajitura pufoasa cu aceste ingrediente, prajitura care merge perfect si la "picnicul bucatarasilor"!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana cu ulei
  • 1 cana cu lapte
  • 2 cani cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana cirese
  • 1 tija rubarba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese si rubarba:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ciresele se spala si se curata de samburi. Rubarba se spala, se curata si se taie in bucatele mici.

Se asaza peste compozitie ciresele si printre ele se pun bucatile de rubarba. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 35-40 de minute).

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

2

Se pot folosi cu succes orice alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese