Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Noi 2019 | 4508 vizualizari

 

Vazusem prajitura aceasta a lui Merisor si cum aveam prea mult unt prin casa am hotarat sa o fac, numai ca altfel. Regret ca nu am avut mai multe mere ca stratul sa fie mai generos, dar au fost suficiente si acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • esenta de mar cu scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 kg faina
  • Dimensiune tava: 28/40 cm
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere:

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul, adaugand faina cat cuprinde pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in patru parti egale (eu le-am cantarit) si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-un tuciulet, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si batonul de scortisoara si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa la inceputul fierberii. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia o bila de aluat si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe dosul unei tavi unse cu ulei. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor.

Se procedeaza la fel si cu celelalte trei bile de aluat.

Foile coapte se manevreaza cu grija deoarece se rup repede!!!

Se aseaza o foaie in tava si se pune un strat de mere calite si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Ca prajitura sa iasa cat de cat uniforma, se pune o alta tava deasupra ei si ceva greu. Se lasa prajitura sa se preseze si sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi, prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere se poate pudra cu zahar si se poate portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)