Desert prajitura cu krantz

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 41468 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preluat-o de la Violeta (vio_dreams) careia vreau sa-i multumesc! Intr-adevar este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 25 linguri cu zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 6 linguri cu faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Crantz:
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu krantz:

Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde compozitia cu o paleta. Se coc foile pe rand, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa apoi la racit.

Crema: Galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se ingroasa, iar cand este gata se dau la rece. Untul moale se amesteca bine cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura din crema de oua rece. La final se adauga esenta de vanilie.

Crantz: Se ia o tigaie si se pune la topit zaharul. Cand este caramelizat se adauga nuca, apoi se rastoarna pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor de lemn se sfarama crantzul pus intr-un prosop de panza.

Asamblare: Prima foaie- 1/3 din crema- a doua foaie- 1/3 din crema- a treia foaie- restul de crema- nuca cu crantz sfaramata. Se da la frigider pentru cel putin o ora sau chiar mai mult ca sa poata fi taiata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti