Chiar si cu raceala asta care nu imi da pace, tot nu puteam sta degeaba. Pentru crema si blat m-am inspirat de la Miha, a iesit o bunatate de prajitura!
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde.
Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri.
Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Cat timp este blatul in cuptor prepara crema .
Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit.
Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata.
Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider.
Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului.
Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt.
Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor.
Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.