Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut mici modificari pe ici pe colo si a iesit o pufosenie.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin.
Se incorporeaza usor spuma in compozitia de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare.
Perele se spala, se curata de coaja si 5 dintre ele se dau pe razatoarea cu gauri mari. Daca sunt zemoase se scurg apoi se incorporeaza in compozitie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie in 2 reprize.
Se unge o tava de tarta cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi deasupra se asaza felii de pere, taiate din celelelate pere ramase. Se presara si putina nuca taiata.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. La sfarsit se face proba cu scobitoarea si daca iese curata, prajitura este gata.
Se lasa la racit apoi se scoate din tava pe un platou. Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.
Pofta buna!
1
Diametrul tavii folosite este de 24 cm.