Desert prajitura Marlenka

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2017 | 9386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g zahar
  • 150 g miere poliflora
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g miere poliflora
  • 6 oua
  • 3 lg amidon (sau faina)
  • 200 g unt
  • Ornat:
  • 250 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Marlenka:

Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare  de la cuptor ), cu hartie de copt, timp de 3-5 minute, la 180 grade C. Se fac 5 foi.

Crema: Se amesteca putina frisca lichida, ouale, mierea si amidonul.Apoi se pune treptat si restul de frisca. Se fierbe pe aburi, pana se ingroasa ( nu va fi foarte groasa). Cand e gata, se lasa la racit si se adauga untul.

Se pune pe fiecare foaie crema, apoi nuca macinata, iar foaie, crema, nuca si se continua pana la ultima foaie.

Dupa cateva ore, incepe sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Marlenka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]