Desert prajitura Mimi

de iry-gabriela in Prajituri, 7 Iun 2017 | 6071 vizualizari

 

Această prăjitură am mâncat-o pentru prima oară la soacra mea, iar după spusele ei, o are de la mamă, de pe vremea de când era copil si le-o pregătea ei si fraților. Sper sa fiți mulțumite, asa cum am fost când am gustat-o prima oară.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 250 g de zahar
  • 4 linguri de miere de albine
  • 6 linguri de lapte
  • 1 linguriță plină de amoniac
  • 100 g de unt
  • 800 g de făină
  • Pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de făină
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 fiolă de esență de vanilie sau lamaie
  • Pentru glazura:
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri de cacao
  • 2 pătrate de ciocolată menaj
  • 50 g de unt
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimi:

Folie:

Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul in care a început să fiarbă. Apoi se da deoparte, iar aceasta compoziție se va pune într-un alt bol, după care se va adauga făina, puțin câte puțin si se va frământa un aluat destul de elastic, pe care il împărțim în 4 bucati, din care vom forma 4 foi(ca in imagine), pe care le vom coace pe dosul tavii.

Cremă: 

Într-un alt vas, se vor pune: laptele, zahărul, mirodenii si făina, se amestecă un pic pentru dizolvarea zahărului, după care se pune pe foc si se lăsa până se va forma o consistența cremoasa (amestecând cu un tel), se da deoparte, se lasa să se răcească un pic, după care se adaugă unul.

Glazura:

Pe baie de aburi, se vor topi mai întâi bucățile de ciocolată, după care se adaugă, apa, zahărul, cacao si la final, untul.

Asamblare:


Se așază prima foaie, peste care se  întinde o parte din glazura cu o pensula (eu am din silicon), apoi se presară nucă de cocos si la final, se va întinde o parte din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie, apoi glazura, nucă de cocos si apoi cremă, iar foaie, glazura, nucă de cocos si restul de cremă rămasă si la final, se așază ultima foaie, peste care se va întinde glazura rămasă si iar nucă de cocos.

Se taie a doua zi, pentru a se înmuia bine folie.

Sa o serviți cu placere! 


 

TIPS-URI

1

Aluatul se va modela cât este călduț.

2

Glazura se va mai pune pe baie de aburi, după fiecare ungere a foilor, deoarece se întărește foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Jerbo