Desert rece cu mure

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2012 | 9694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. mure
  • 500 gr. branza de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja)
  • 50 ml. vin alb (demisec)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu mure:

Omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in final adaugam doar 300 gr. mure (100 gr. pastram pentru sirop), omogenizarea trebuie facuta cu miscari blande pentru a nu strivi murele.

Pregatim o tava cu forme - tapetata cu staniol (apasam staniolul cu grija pentru a prelua forma tavii), turnam compozitia, acoperim tava si o lasam la frigider 12 ore. Scoaterea  desertului din tava, o vom face cu grija, asezam un platou sau farfurie deasupra desertului si cu o miscare hotarata, rasturnam desertul pe platou sau farfurie.

Pregatirea siropului: vom pune la fiert murele, vinul si zaharul tos, pana cand se va topi zaharul si siropul se ingroasa putin. Siropul RECE se va turna peste desert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi