Desert tarta crocanta cu magiun de prune

de Ksenya in Dulciuri, 18 Mai 2020 | 4017 vizualizari

 

O reteta simpla ce se face rapid.
Combinatia dintre gustul dulce si crocant a aluatului si gemul un pic acru, e sublim.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt rece taiat cubulete
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • Un varf cutit sare
  • Coaja de la o lamiae (optional)
  • 500 g faina 00
  • 500 g magiun de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crocanta cu magiun de prune:

 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de  2-3 minute.

 Se adauga sarea si ouale si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.

 Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.

 Rasturnam continutul din cuva, invelim in folie alimentara si o dam la frigider  30-40 minute sau congelator 20 minute.

 Rupem o bucata buna  din aluat si-l dam din nou la frigider.

 Restul de aluat il intindem cam de 5-6  mm si il asezam in tava de copt.

 Cu ajutorul unei furculite, intepam aluatul din loc in loc. Adaugam magiunul si netezim suprafata.

 Scoatem restul de aluat din frigider, il intindem si taiem fasii de 3-5 cm, depinde cum va place, aplicam deasupra peste magiun in forma de grilaj.

 Dam la cuptor 160 grade C, pentru 20-25 minute, depinde de cuptor sau pana se rumeneste usor.

 Se scoate tarta si se lasa la racit pana a 2-a zi.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu gem de caise

2

Alegeti umplutura sa fie mai acra, astfel echilibrati tarta

3

Pudrati putin zahar pudra pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crocanta cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine - de post