Desert tarta cu pere si migdale

de cristina1985 in Prajituri, 11 Dec 2021 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 115 g unt rece ,taiat cubulete
  • un praf sare
  • 45 ml apa rece
  • Pentru crema de migdale:
  • 115 g migdale
  • 50g zahar
  • 65 g unt moale
  • 1 ou+ 1 albus
  • 1/2 lg-ta esenta migdale
  • Alte ingrediente:
  • 3 pere
  • zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si migdale:

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale  aluatul, se adauga  putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.

  Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se scurg si se lasa la racit. Apoi le  puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le  fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se adauga untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.

  Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.

  Se intinde aluatul  si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile,  care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica  dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si crema "frangipane"