Un tort delicios cu crema de mascarpone si pasta de zahar pe care l-am facut de ziua iubitului meu :)
Ingrediente blat:
Ingrediente crema 1:
Ingrediente crema 2:
Ingrediente pasta de zahar:
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacaua o amestecam bine cu apa fierbinte, sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn, pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute, la 200 de grade C.
Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata topita si crema de branza si mixam bine.
Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele, adaugam nutella sau finetti si incorporam bine.
Asamblam tortul, fara a insiropa blatul si oprim crema sa il acoperim bine la final.
Deasupra am ornat cu pasta de zahar.
Pasta de zahar.
Mai intai punem gelatina cu apa, pe baie de aburi si lasam pana cand aceasta se topeste. Adaugam mierea si margarina si amestecam. Lasam pana cand se topeste si untul.
Punem 500 g zahar pudra cernut intr-un bol incapator si adaugam compozitia fierbinte. Amestecam cu lingura cat se poate, apoi transferam compozitia pe blatul de lucru pe care presaram din abundenta zahar pudra. Incepem sa framantam pana cand nu se mai lipeste de maini, dar nici sa fie foarte tare pasta, ca se va rupe usor. Adaugam coloranti alimentari pentru a o colora.
Acoperim tortul cu pasta de zahar.
1
Pasta de zahar se aplica pe tort cu ajutorul sucitorului.
2
Inainte sa punem pasta de zahar pe tort, punem pe laterale si deasupra un strat generos de crema.
3
Dam la frigider tortul pana a doua zi, pentru ca blaturile sa se insiropeze bine.