Desert tort Coroana de Frankfurt

de oanapl in Torturi, 27 Noi 2017 | 5367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • pentru crema:
  • 200 g unt
  • un pachet praf de budinca
  • ½ l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g zahar
  • pentru décor:
  • 2 linguri unt
  • 80 g migdale maruntite
  • 100 g zahar
  • cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Coroana de Frankfurt:

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste il tai in 3 parti, pe latime.

Pentru crema pregatesti budinca asa cum scrie pe plic, folosind lapte, zahar vanilat si zahar. Lasi apoi sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru ca budinca sa nu prinda crusta. Bati untul spuma si il amesteci cu budinca.

Pentru décor, topesti untul intr-o tigaie, adaugi zaharul si lasi sa se caramelizeze, apoi pui migdalele maruntite. Ungi cu ulei o folie de aluminiu si scoti pe aceasta amestecul caramelizat. Lasi sa se raceasca si apoi il pisezi.

Pentru a monta prajitura, pui pe un platou primul blat, il insiropezi cu putina apa cu lamaie, si adaugi 1/3 din crema. Pui al-2lea blat, il insiropezi si il acoperi cu jumatate din crema ramasa, apoi pui al-3-lea blat, cel cu partea rotunda. Acoperi toata coroana cu crema (pastrand putina pentru ornat) si presari migdale caramelizate si maruntite.

 Din crema pastrata faci, cu posul, mici floricele peste care asezi fructele. Pui tortul la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Coroana de Frankfurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]