Desert tort cu caju si crema de ciocolata

de Ancutsa in Torturi, 29 Sep 2020 | 2072 vizualizari

 

Când e weekend, nu ai nevoie de alte motive ca să mănânci tort. Așa am pregătit acest tort ușor și aromat, cu foi pufoase de pandișpan cu nuci caju, cremă de ciocolată și decorat cu frișcă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • 60 ml ulei,
  • 2 linguri caju măcinat,
  • 3 linguri făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • Cremă:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 80 g mix ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Însiropat (opțional):
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cafea,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • Colorant alimentar gel roșu, după gust,
  • Confetti de zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caju si crema de ciocolata:

 

 Blatul:

Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos și ușor.

 

Crema:

Bați cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până obții o cremă fină.

 

Montare și decor:

Tai pandișpanul în două foi.

Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă de cafea preparată mai slab.

Umpli cu crema de ciocolată.

Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust.

 Nota: Dimensiuni tavă de copt: 20 x 23 cm

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tort-cu-caju-si-crema-de-ciocolata.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caju si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar