Desert tort cu dulceata de trandafiri

de Constelatialeu in Torturi, 24 Mai 2022 | 3766 vizualizari

 

E cu trandafiri, e cadou dulce pentru o fata la fel de dulce si draga mie.

 

INGREDIENTE

  • Blat 18 cm
  • 200 g biscuiti cu unt
  • 140 g unt 82% grasime
  • 100 g fulgi de migdale prajiti
  • Crema cu dulceata de trandafiri
  • 350 g dulceata de trandafiri
  • 150 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 4 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • un pic de colorant rosu gel pentru intensificare culoare
  • Crema de ciocolata alba Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra
  • 150 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Decor
  • petale de trandafiri de dulceata
  • 100 ml apa+ 50 ml sirop de trandafir+2 foi gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dulceata de trandafiri:

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in robot si am maruntit, nu foarte tare, am vrut sa se simta migdalele. Am topit untul si apoi l-am pus peste amestecul de biscuiti cu migdale, am omogenizat. Am pus amestecul in forma de tort am presat bine, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca.

Frisca : Am mixat bine cei 300 ml smantana pentru frisca, 150 de la crema de trandafiri si 150 de la crema de ciocolata. Am mixat pana am obtinut o frisca ferma, nu am adaugat zahar, am considerat ca este suficient zahar de la dulceata si de la ciocolata. Am bagat frisca la frigider pana am inceput sa fac cremele.

Crema cu dulceata de trandafiri : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am pus dulceata cu laptele in blender si am blendat, apoi am adaugat si galbenusurile si un pic de colorant, am vrut o culoare mai intensa, am mai blendat 1-2 min, apoi am pus amestecul intr-un castron de inox si l-am asezat pe baie de abur, am amestecat continuu pana sa infierbantat. Am tras castronul deoparte, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am lasat crema sa ajunga la sub 30 grade temperatura, apoi am incorporat 150 g frisca. Am scos forma de tort din frigider si am turnat crema in forma, am dat forma la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana se intareste bine.

Crema de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra, apoi am adaugat laptele, am pus castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul deoparte, am stors gelatina si am incorporat-o in crema. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade apoi am incorporat restul de 150 g frisca. Am scos forma de tort din frigider dupa 2 ore si am turnat crema de ciocolata peste crema de dulceata de trandafiri. Am bagat forma din nou la frigider pentru 30 min, apoi am ornat cu petale de trandafiri. Am facut un jeleu din apa, sirop de trandafiri, am pus la fiert apa cu siropul, am lasat sa dea in cateva clocote, am tras de pe foc si am adaugat geletina hidratat in apa. Am lasat sa se mai raceasca, nu foarte mult, apoi am turnat jeleu peste decorul din petale d etrandafiri. Am bagat tortul la frigider pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră