Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 13 Iul 2017 | 6927 vizualizari

 

Am preparat un tort racoritor cu fructe proaspete, dupa ce m-am inspirat de aici. Laptele condensat pe care l-am folosit a fost din acela mai lichid (pe eticheta scria ca se pune in cafea, dar ca se poate folosi si la gatit) pentru ca din acela am gasit in hypermarket, dar daca aveti din acela mai gros presupun ca este si mai bun sau puteti sa il preparati in casa daca doriti.
Eu am vrut sa dau fructele prin strecuratoare pentru a indeparta semintele si pulpa, dar daca nu aveti rabdare, le puteti lasa si asa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g coacaze rosii
  • 150 g caise fara piele si samburi
  • 150 g zmeura
  • 300 g iaurt grecesc
  • 250 g lapte condensat
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 9 piscoturi
  • coacaze si zmeura pentru decor
  • Diametru tava: 20 cm
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura:

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite.

Iaurtul se amesteca cu laptele condensat.

Frisca lichida se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care se amesteca cu iaurtul si cu laptele condensat.

Se umezeste o tava detasabila de tort, se asaza o folie in ea si se pun piscoturile. Se adauga crema cat sa acopere bine piscoturile. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de coacaze si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de caise si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de zmeura si se mixeaza, apoi se intind in tava, pastrand putin si pentru decor. Se pune ultimul strat de crema. Se decoreaza cu crema de zmeura pastrata si cu coacaze si zmeura.

Se introduce tava la congelator pentru cateva ore, apoi se poate servi tortul de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema