M-a atentionat ''vezi ce tort imi faci, nu eschibitii din alea de`ale tale ''....asa ca i-am facut ceva clasic, blat cu nuca insiropat, crema de ciocolata.....m-am inspirat de la bucataras Tuxedo.....
Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina, pesmetul, nuca macinata si praful de copt. Incorporam in galbenusuri ingredientele uscate, alternand cu albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus, continuam asa pana terminam ingredientele uscate si albusul batut spuma. Compozitia o turnam in forma tapetata, dam forma la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor sise lasa la aracit pana a doua zi . A doua zi il taiem in 4 parti.
Sirop: La fel si siropul il facem cu o seara inainte. Punem la fiert apa cu zaharul, cand incepe sa dea in clocot tragem de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.
Crema : Untul se scoate de seara din frigider. Cand este moale il mixam bine. Intr-un castronel de inox punem cacao, zahar si lapte , omogenizam si apoi pe baie de abur pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca. Am pus castronul in chiuveta cu apa rece sa grabesc racirea. Apoi luam din crema de cacao cate o lingura si o incorporam in untul moale, procedam asa pana terminam toata crema de cacao.
Crema decor : Intr-un castron de inox rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem pe baie de abur pana se topeste ciocolata, atentie nu trebuie sa fiarba. Se lasa la rece in frigider, apoi se mixeaza bine.
Asamblare : Asezam pe un platou prima foaie de blat, o insiropam bine si intindem crema peste , asezam foaia a doua o insiropam punem crema, foaia a treia insiropata, intindem crema si ultima foaie blat si imbracam tortul cu crema ramasa. Punem intr-un posh crema pentru decor si ornam cum ne trece prin cap, apoi ''aruncam'' si niste trufe si putem sa asteptam musafirii sau nu......:)))))