Dorada la cuptor

de Gusti in Peste, 17 Ian 2010 | 11207 vizualizari

 

Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 4 dorada
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 gr masline
  • 10 rosii cherry
  • 1 fenicul
  • 200 ml vin alb, preferabil dulce
  • 100 ml apa
  • 1 lamiie curatata de coaja
  • 50 gr unt
  • sare, piper, cimbru, rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade.

2. Tava se unge cu putin ulei

3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu se va usca.

4. Pe patul de legume se aseaza pestele in interiorul caruia punem un "patratel" de unt si o feliuta de lamiie decojita

5. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin

6. Se da la cuptor pina se rumeneste (circa 30-35 de minute)

Eu l-am intors si pe cealalta parte dupa ce s-a rumenit. Este o mincare rapida si gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

bloof 1

06.11.2010, 18:29

Mi am facut cont doar sa las un comentariu si eu,m-ati inebunit cu Dorado,am si eu 2 pesti si incerc sa gasesc o reteta mai usoara,sper sa nu fiu fugarit cu matura prin casa!

Bucataras 1

10.11.2010, 18:05

succes! Iti tinem pumnii

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in staniol