Pestele se curata si se spala foarte bine, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust, atat pe interior cat si pe exterior.
Ceapa se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand incepe sa se inmoaie se adauga rosiile taiate cubulete sau blenduite si ardeiul tocat. Saram si piperam dupa gust, aromam cu cimbru, mai dam cateva clocote si stingem focul.
Sosul il punem in tava ce o vom baga la cuptor. Punem deasupra ciupercile taiate felii, apoi cei doi pesti. Stropim cu putin ulei de masline si vin, acoperim pestii cu felii de rosie si lamaie, presaram cateva fire de oregano.
Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30-40 de minute.
Intre timp pisam usturoiul si-l facem mujdei.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam mujdeiul de usturoi. Dam din nou la cuptor pana sosul scade suficient.
Pestele se serveste cald, cu sosul din tava si o portie buna de mamaliga.