Dovlecei pane cu sos de usturoi

de Julie in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2010 | 7954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit de mare
  • un ou
  • 4-5 linguri faina
  • 4-5  linguri pesmet
  • branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
  • sare, piper,vegeta
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un strop de ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja  si il taiem in felii mai groase.

Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem  mai intai prin faina apoi prin ou apoi prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea...incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se  scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos : 

Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de  ulei  si frecam bine cu o lingurita. Cand s-a albit il amestecam si cu rosia  data pe razatoare.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

tiby 1

30.06.2010, 19:13

foarte intersanta combinatia de pesmet cu branza rasa au iesit super buni

Julie 1

30.06.2010, 19:31

Multumesc ,Tiby! Esti binevenit sa te servesti cu o portie.

Julie 1

30.06.2010, 19:31

Mihaela,pofta buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rosii umplute cu branza