Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

de amalia01 in Dulceata / Gem, 15 Sep 2017 | 4169 vizualizari

 

  A venit toamna! Și o dată cu ea grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.

   Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata bunicii (de prune cu nuci ):

 

   Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

   Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

   Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
   Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
   Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

TIPS-URI

1

Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii (de prune cu nuci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)