Dulceata de ardei kapia

de Bunica in Dulceata / Gem, 24 Ian 2013 | 12844 vizualizari

 

Dulceata de ardei kapia este o dulceata care se serveste alaturi de branzeturile cu mucegai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g.zahar
  • 300 ml apa
  • 6 ardei kapia
  • 1/4 lamaie (zeama)
  • 1 lingurita rasa de piper mozaic macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei kapia:

Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara).

Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien.

Cand siropul este bine legat se adauga ardeiul.

Se fierbe inca 15-20 minute,dupa care se adauga zeama de lamaie.

Dupa ce da cateva clocote(3-4),se stinge focul si se adauga piperul macinat.

Se pune dulceata in borcane cand este calduta.

TIPS-URI

1

Dulceata nu trebuie sa fie foarte legata.

2

Se consuma doar ardeiul fara sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute