Dulceaţă de caise

de articook in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 5767 vizualizari

 

Aceasta e cea mai buna dulceata de caise.
E preferata mea impreuna cu un ceai bun de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de caise:

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie

2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat.

3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min.

4. Se toarna intr-o strecura si se apasa iar cu mana, pentru a rezulta o pasta fina.

5. Apoi adaugam 1 kg zahar si le mai punem la foc rapid timp de 15-20 min.

6. Cand e gata, dulceata, se pune in borcane foarte curate si sterilizate, dupa ce se inchide capacul se recomanda sa se puna cu capacul in jos 5-10 min pentru a se inchid mai bine.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

TIPS-URI

1

IMPORTANT: Tot timpul procedeului, cat sunt caisele pe foc, se amesteca continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui