Gem de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 2 Aug 2020 | 7426 vizualizari

 

Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 715 g mure,
  • 300 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

 

Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.

Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere). Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.

 Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.

Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.

 

Poți lăsa gemul așa sau poți să-l pasezi un pic la blender, cât este călduț, apoi îl treci prin strecurătoare, pentru a scăpa de sâmburi.

Torni gemul în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gem-de-mure-2020.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben