Dulceata de cirese amare

de marianbobosea in Dulceata / Gem, 17 Iun 2019 | 5410 vizualizari

 

Unul din darurile Lui Dumnezeu, specific inceputului de sezon estival il reprezinta ciresele amare .(negre). Partea migaloasa este reprezentata de scoaterea samburilor, iar partea dificila este indepartarea petelor de pe maini. Indepartarea lor presupune un plic cu sare de lamaie si frecarea mainilor cu aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cirese amare
  • 500 gr zahar tos
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele.

Indepartarea samburilor se face cu o agrafa sau un ac de siguranta.

Separat,intr-o cratita de 5 l. se pun zaharul cu ciresele fara samburi.

 Se fierbe la foc potrivit 30 minute indepartand spuma creata.

Cand apar ca niste baloane mari se reduce focul si se adauga zeama de la o lamaie lasand la fiert inca 5 minute. Se stinge focul, lasandu-se la odihnit(racit), iar apoi se pune in borcane.

Borcanele se capseaza si se pun in camara.

 Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dispozitivul de scos samburi este mare si se pierde multa pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri