Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

de Merisor in Dulceata / Gem, 23 Iul 2012 | 6250 vizualizari

 

De ieri tot fierb la gem de prune , dar l-am dovedit.

 

INGREDIENTE

  • 10 Kg prune(3 feluri de prune)
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500g nuca taiata marunt
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca:

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras.

Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor .

Cam 8 ore au stat la cuptor.

Cand au inceput sa se ingroase am pus si restul de zahar.

La sfarsit am pus zeama de lamaie si miez de nuca.

Am umplut borcanele cu gem de prune , sterilizate in prealabil, le-am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentu 10 minute, dupa care am stins focul si le-am lasat acolo pana la racire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]