Dulceata de corcoduşe

de botcrina in Dulceata / Gem, 15 Iul 2013 | 6626 vizualizari

 

Am zis să încerc să fac dulceaţă de corcoduşe şi a ieşit foarte foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduşe
  • 3 kg zahăr
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 lingură salicil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduşe:

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine.

Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Fierbem dulceaţa la foc potrivit.

Încercăm dulceaţa pe o farfurie, dacă prinde o pojghiţă pe deasupra este gata, adăugăm salicilul şi mestecăm bine.

Punem în bocane, închidem cu capacele şi le lăsăm până a doua zi la dust în haine.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduşe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceață asortată (vișine, cireșe, menta)