Dulceata de pepene cu citrice

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Oct 2010 | 5860 vizualizari

 

Are un gust dulce-acrisor.............o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g pepene rosu
  • 350 g suc de grapefruit rosu cu pulpa-de la 3 grapefuit-uri
  • 250 g suc de portocale cu pulpa-de la 4 portocale
  • 500 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie
  • 1  plic gelfix 2:1
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene cu citrice:

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g.

Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se cantarescte 350 g grapefruit si 250 g portocale pulpa cu suc.

Se amesteca zaharul cu plicul de gelfix si cu sarea de lamaie, se adauga fructele si se amesteca bine. Se aduce la fiert compozitia obtinuta amestecand continuu Daca trebuie se spumeaza de cateva ori. Se lasa sa fiarba in clocot cca. 5 minute amestecand mereu.

Dulceata se toarna imediat in borcane, se infileteaza capacele, se rastoarna borcanele si se lasa cateva minute sa stea pe capac.

In timpul racirii borcanele se mai rasucesc de cateva ori pentru ca bucatile de fructe sa se distribuie uniform.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi plicul de gelfix se poate inlocui cu inca 500 g zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui