Dulceata de visine

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Iul 2013 | 6577 vizualizari

 

Eu fac dulceata cum am mostenit de la bunica kg/kg, fara alte adaugiri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine fara samburi (4 kg cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece, tinuta 5 minute in congelator).

Cand este gata, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este si se pune la racit acoperind cratita cu un prosop umed pentru a nu face crusta.

Se pune rece, in borcane spalate si sterilizate in cuptor.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]