Dulceata de caise

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 3213 vizualizari

 

Masura este o farfurie adanca,plina varf cu fructe.Asa am invatat eu de la bunica mea si asa fac.

 

INGREDIENTE

  • cca 1 1/2 de caise tari (nu foarte coapte)
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua zi. Se pune in borcane si apoi se savureaza cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.02.2013, 20:12

Buna la gust!

Constelatialeu 1

05.02.2013, 20:37

Bunica.Stiu ca se tin,ca m-a invatat,dar eu doar prunele le tin in zeama de var....deobicei fac gem de caise...

Merisor 1

05.02.2013, 22:12

Si mama le tine in zeama de var.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu menta